Mijn kind is vermoord

Mariëlla de Geus is een levenslustige, jonge vrouw van twintig jaar. Sportief, muzikaal en intelligent. Ze heeft alles mee.
In de nacht van 4 november 2001 wordt ze verkracht en vermoord, op een paar honderd meter afstand van haar huis in het centrum van Gouda.
In uitzendingen van "Opsporing Verzocht" krijgt de moord veel aandacht in een poging de zaak op te lossen. Maar nu, zes jaar later, is het dossier Mariëlla de Geus nog steeds niet af gesloten.

Hoe overleef je als ouders wanneer je kind wordt verkracht en vermoord?

Voor de ouders van Mariella, Bert en Inge de Geus is het een nachtmerrie die al bijna zes jaar duurt. In 't Zal je maar gebeuren vertellen ze hun verhaal. "Het verliezen van je kind, is het ergste wat je als ouder kan overkomen, alleen hebben wij er ook nog een moordenaar bij", zegt Inge de Geus.
Juist het jarenlange onderzoek van justitie en politie naar de moordenaar haalt iedere keer de wonden weer open. En Bert en Inge krijgen gaandeweg steeds meer informatie over hoe erg de moordenaar tekeer is gegaan.

Nu hebben ze te maken met een man die ook in hoger beroep is veroordeeld tot achttien jaar cel.
Kun je als ouders vergeven als je kind is vermoord?

Hun verhaal gaat over woede, wanhoop, jarenlange rouwverwerking, maar ook over hun geloof dat troost en perspectief geeft. Een verhaal waarin we hen volgen tot in de bergen van Spanje, op weg naar de pelgrimsstad Santiago de Compostela.
En we maken het verhaal mee door de ogen van politieman Ed Jong, die als rechercheur er bij was toen Bert en Inge hun vermoorde dochter moesten identificeren en die hen al die jaren heeft begeleid bij het politieonderzoek en in de rechtszaal.

Bert en Inge: "We waren naïef, we hadden een goed gezin met kinderen die goed opletten. Wat kon ons overkomen? Het kan iedereen overkomen!"

video

33 Reactie(s)

Monique

Wat een verhaal, wat een verdriet! Ik heb bewondering voor jullie openheid en de manier waarop jullie dit grote verlies dragen. Ik wens jullie toe dat het toch steeds een beetje lichter wordt in jullie leven. Heel veel sterkte

John Bosman

Hoi Bert en Inge, Heel veel sterkte met het verlies van jullie dochter. Ik heb de video niet gezien, maar alleen al dit verhaal lezen is aangrijpend. Veel sterkte. John

sterkte

het is heel erg als je een kind die verkracht en vermoord is wij hebben een stel kinderen en ik hoop niet dat er eentje die verkracht of vermoord word sterkte en gods hulp

Niek Kelderman

Ontplooiing (1 Petrus 2:20). De rups die zich de blaren vreet, kromt zich, beweegt zich voort. De oude mens deelt lief en leed, leeft schijnbaar ongestoord. Zij spint zich in, in haar cocon van bitterheid en spijt. Zij boort een gat in het plafond van haar identiteit. De vlinder spreidt haar vleugels uit, ontplooit haar eigen vlag. De nieuwe mens, een ranke bruid vervult de jongste dag. NiKe 300491. Ik heb de uitzending nogeens bekeken. Bert, de laatste woorden van jou "We vertrouwen erop, dat Mariella nu bij God is..." brachten mij ertoe dit gedicht bij te dragen. Ik hoop, dat je ondanks het gemis, toch gezegende kerstdagen zult hebben, Groeten van je collega, NiKe.

Cor

Geachte ouders van Marielle, in 'Het Elfde Uur' van 30-01-2007 was een moeder (Heleen Bergwerff) die een boekje heeft geschreven over het overlijden van haar kind en over haar dagelijks verdriet. Er staan op die site heel wat reacties die mij erg aangesproken hebben (vanaf 31-01 23.09 uur).

GWK

Ik heb lang getwijfeld om dit te schrijven. Maar na de reactie van 'hec' en van 'van Os-Schout' wil ik dit nog toevoegen: het is heel erg dat de dader geen berouw toonde. Maar dan verplaats ik mij in hem en denk aan Mattheus 18 waar staat dat het beter voor hem zou zijn om met een molensteen om zijn hals in de diepte van de zee te worden verzwolgen, dan voor Onze Lieve Heer te verschijnen. Een Amerikaanse soldaat was bij de bevrijding van Dachau. Hij was woest op de Duitsers, maar toch het meest woest op zichzelf, want hij wist dat hij tot hetzelfde toe in staat was. Peter R. de Vries zei laatst: het laagje vernis van onze goede daden is flinterdun. Een Amerikaanse advocaat, die veel moordenaars heeft bijgestaan, schreef: in elk mens schuilt een moordenaar. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Mij werd duidelijk: Mijn liefste kind, als jij je lasten blijft sjouwen, dan verpletteren ze je. Werp ze op Mij!

Jojanneke

Heel veel sterkte met het verlies van jullie dochter!

Renato

per toeval heb ik jullie verhaal op internet gezien, het deed mij pijn in mijn hart om te zien wat er met Mariella is gebeurd, de pijn die jullie de laatste jaren hebben gevoelt moet vlg. vmij onmenselijk zijn ik wens jullie heel veel sterkte samen met de hele familie

van Os-Schout

Beste ouders van Mariëla, Veel sterkte en ondersteuning van God onze Vader die in de hemelen is! Ik heb deze uitzending met ontroering ge keken. Jullie hebben een grote haat tegen deze moordennaar hebben, menselijker, te begrijpen! zelf heb ik niet zó eits meegemaakt, Ik ben ongeschonden door het leven gegaan, wat er gebeurt is zal ik u onthouden. Dit ging ook gepaart met haat, tot op het moment dat een vriend die hievan getuigen van was, met mij hierover ingespek ging, Ik zie hier in de Hand God! Die haat die ook heel groot wás verdween! Het gebed die onze Heere Jezus ons heeft willen leren "onze Vader, Die de hemelen zijt" 'Gods Woord', dit Woord is waarachtig en onfeilbaar! Geen woord er af en geen woord erbij! Volmaakt! Dit Gebed heeft mij stil gezet, bij de woorden "vergeef ons onze schulden gelijk ook wij onze schuldenaren", ik begrijp dat dit moelijk is voor jullie! met de hulp van God wil ik jullie trootsen dat dit toch ook een belangkijk stuk is voor ons allemaal! Het deed mij pijn te hoorde, "dit weg te laten"! Ik hoop en bid dat jullie die haat kwijt raken, maar als we Juzus mogen leren kennen zal Hij ú er daar mee helpen, het is heel belangrijk niet boven die moordenaar te gaan staan, had ook uw kind kunnen zijn! STERKTE!

hec

ouders van Mariëlle, sterkte in het elke dag vewerken van dit verdriet. Maar ook de ouders van de dader, die ik persoonlijk ken hebben zéér veel verdriet en moeite. Ook sterkte voor hen. Zij hebben ook levenslang.