Mijn kind is vermoord

Mijn kind is vermoord

Mariëlla de Geus is een levenslustige, jonge vrouw van twintig jaar. Sportief, muzikaal en intelligent. Ze heeft alles mee.
In de nacht van 4 november 2001 wordt ze verkracht en vermoord, op een paar honderd meter afstand van haar huis in het centrum van Gouda.
In uitzendingen van "Opsporing Verzocht" krijgt de moord veel aandacht in een poging de zaak op te lossen. Maar nu, zes jaar later, is het dossier Mariëlla de Geus nog steeds niet af gesloten.

Hoe overleef je als ouders wanneer je kind wordt verkracht en vermoord?

Voor de ouders van Mariella, Bert en Inge de Geus is het een nachtmerrie die al bijna zes jaar duurt. In 't Zal je maar gebeuren vertellen ze hun verhaal. "Het verliezen van je kind, is het ergste wat je als ouder kan overkomen, alleen hebben wij er ook nog een moordenaar bij", zegt Inge de Geus.
Juist het jarenlange onderzoek van justitie en politie naar de moordenaar haalt iedere keer de wonden weer open. En Bert en Inge krijgen gaandeweg steeds meer informatie over hoe erg de moordenaar tekeer is gegaan.

Nu hebben ze te maken met een man die ook in hoger beroep is veroordeeld tot achttien jaar cel.
Kun je als ouders vergeven als je kind is vermoord?

Hun verhaal gaat over woede, wanhoop, jarenlange rouwverwerking, maar ook over hun geloof dat troost en perspectief geeft. Een verhaal waarin we hen volgen tot in de bergen van Spanje, op weg naar de pelgrimsstad Santiago de Compostela.
En we maken het verhaal mee door de ogen van politieman Ed Jong, die als rechercheur er bij was toen Bert en Inge hun vermoorde dochter moesten identificeren en die hen al die jaren heeft begeleid bij het politieonderzoek en in de rechtszaal.

Bert en Inge: "We waren naïef, we hadden een goed gezin met kinderen die goed opletten. Wat kon ons overkomen? Het kan iedereen overkomen!"

Deel deze uitzending: