Van Rossem in Amerika

Van Rossem in Amerika

Maarten van Rossem onderzoekt op welke manier Amerika gelooft. Gods own country, zo noemt de VS zichzelf. Amerika is daadwerkelijk machtig en gebruikt zijn positie tegen het kwaad. Maar hoe verbinden christelijke Amerikanen dat met hun vele oorlogsslachtoffers, talloze zwervers en overvolle gevangenissen? Hoe leggen zij Van Rossem uit dat ze én christelijk én de grootste consumenten van deze wereld zijn? Dat ze zoveel risico nemen dat ze zelfs een wereldwijde financiële crisis veroorzaken? Van Rossem reist door de verschillende staten en spreekt vele inwoners. Ook zijn persoonlijke ervaringen komen aan het licht: verandert zijn begrip voor de denkwijze van de Amerikanen?

In deze aflevering in ijskoud New York duwt hij de winkelwagen van een dakloze, stapt met winkelend publiek over zwervers bij Macy’s en sneeuwt in als hij een taxi naar The Bronx neemt.

Hij eet in een soupkitchen, haalt in een schoolbus kansloze kinderen op en ontmoet ook filmster Duffy op de beurs van Wallstreet.

In NY onderzoekt hij hoe in een christelijk land als Amerika 30.000 zwervers in NY kunnen bestaan en of Obama een Change kan brengen in de oneerlijke verdeling tussen arm en rijk.

Deel deze uitzending: