Casper

Casper

Casper kan niet zonder Claudia. Ze is zijn grote liefde. Als Claudia mee gaat spelen in het toneelstuk 'Romeo en Julia', is Casper bang: stel dat hij haar kwijtraakt!

De liefde is geduldig, niet jaloers, raakt niet beledigd. De liefde is blij met de waarheid.

uit de Bijbel, eerste brief aan de Corinthiërs, hoofdstuk 13:4

Herken je dit? Dat als je iets bijzonders hebt of meemaakt, dat er dan ook makkelijk angst bij komt? Dat het kapot gaat, dat je het verliest? En zo verpest je bijvoorbeeld je eigen vakantie door er tegenop te zien dat het straks voorbij is.

Verliefd worden is één van de leukste dingen die je kan overkomen. Je kunt het ook zomaar bederven. Door jaloezie, door te veel te vragen van de ander. Hoe lelijk word je als je gaat controleren, dwingen. Pak een handvol fijn zand en probeer daar een eindje mee te lopen. Als je het stijf vast knijpt om niks te verliezen, loopt het tussen je vingers weg. Je kunt ook een ei proberen! De kunst is om een ander zó vast te houden dat je elkaar vast houdt en elkaar niet gevangen houdt.

Vertrouwen is een belangrijk woord daarbij. Je kunt mooie dingen als liefde ook ontvangen als geschenk. Geschenk van de ander, geschenk van God. Je dacht toch niet dat je de ander kunt dwingen gevoelens te kunnen maken?

 

Deel deze uitzending: