Emma

Emma

Emma mist Hawaii; ze heeft er jaren gewoond. Hier in Nederland kan ze niet wennen. Niet aan het weer en nog erger: niet aan haar klasgenoten. Ze wil maar één ding: terug naar Hawaii.

Heb je naaste lief als jezelf.

 

uit de Bijbel, het boek Matteüs, hoofdstuk 22:39

 

Soms gebeurt het je opeens: iemand, meestal je ouders, hebben iets beslist en jij zit in een situatie die je echt niet wilt. Je kunt lief zijn en je aanpassen omdat je geen problemen wilt. Maar je kunt ook het heft in eigen handen nemen. Je hoeft toch niet over je te laten lopen?

 

Kan het ook anders dan of/of?

 

Het is de kunst om serieus te nemen wat je zelf wel en niet wilt. Het helpt als je er over kunt praten met iemand. Je helpt jezelf niet als je iets kapot maakt wat belangrijk voor je is.

 

Op een gegeven moment is Emma alleen, met een akelig geheim. Het lijkt of ze moet kiezen tussen haar ouders en dat wat ze graag wil. En dan is er zomaar opeens iemand die haar ziet staan en een klein beetje begrijpt van dat rotgevoel en die eenzaamheid. Als je een beetje liefde kunt ontvangen en krijgen dan kun je overleven en misschien zelfs wel leven op een plek waarvan je eerst dacht dat het onmogelijk was.

Deel deze uitzending: