tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause

ZAPP YOUR PLANET GAAT STRIJD AAN MET PLASTICSOEP

VANAF MAANDAG 13 OKTOBER, 18.25 UUR, ZAPP (NPO 3)


In ‘Zapp your Planet: Expeditie Hawaii’ gaat Vivienne van den Assem op avontuurlijke expeditie naar de paradijselijke eilanden van Hawaii: eilanden vol vulkanen, monniksrobben, schildpadden en helaas ook veel plastic.

Samen met Daan en Jelle komt Vivienne door middel van uitdagende opdrachten achter de grote gevaren van plastic voor stranden en dieren op Hawaii. De expeditie voert langs vulkanen, koralen, schitterende dieren en naar stranden vol plastic uit de hele wereld. Kan het team zichtbaar maken hoe groot het probleem is en wat wij daar in Nederland mee te maken hebben?

Vivienne won afgelopen voorjaar de duurzaamheidquiz ‘Zapp Your Planet’en gaat samen met winnaars Daan en Jelle op expeditie naar Hawaii. Vanaf 13 oktober krijgen de kijkers in vijf afleveringen een beeld van de bijzondere natuur van Hawaii. Die natuur wordt ernstig bedreigd door plastic. Ongeveer 44 miljoen kilo plastic afval, met een omvang van 34 keer het oppervlakte van Nederland, drijft in de zeeën rond Hawaii. Vivienne, Daan en Jelle gaan op zoek naar een antwoord op de vragen: Hoe ziet die plastic soep er nou eigenlijk uit, wat is het precies, waar kan je het krijgen en hoe smaakt het?

Zapp Your Planet 2015
Volgend jaar vindt er weer een ‘Zapp Your Planet’ plaats. Hierin strijden opnieuw vier bekende Zapp-presentatoren tegen elkaar rondom een nieuw thema, voor een spannende expeditie.