Zaterdag komt Blauw Bloed live vanuit het Noord-Italiaanse Parma! Deze stad krijgt dit weekend bezoek van prins Carlos, de hertog van Parma en Piacenza. Ook de echtgenote van prins Carlos, prinses Annemarie, en hun drie kinderen zijn meegekomen naar Italië. Voor hun jongste zoon Carlos, geboren in april, is het de eerste keer dat hij Parma en Piacenza bezoekt. Jeroen Snel spreekt het paar over hun band met Italië en hun gezin.

Hertogdom

Prins Carlos is alleen in naam hertog van Parma en Piacenza. Zijn overgrootvader Robert was de laatste De Bourbon de Parme die regeerde over het hertogdom.

Sinds de tweede helft van de negentiende eeuw maakt het hertogdom deel uit van Italië, maar de band met voormalige hertogelijke familie is blijven bestaan. Prins Carlos heeft de titel geërfd van zijn vader, die in 2010 overleed. Carlos en zijn broer en zussen  bezoeken Parma en Piacenza ieder jaar en dit jaar zijn wij erbij!

Prinsjesdagmode

Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag. Koningin Máxima straalde in een rok met blouse van de Deens-Nederlandse couturier Claes Iversen. En ook prinses Laurentien koos voor een bijzonder ontwerp. Stylist Danie Bles bespreekt de stijl van de royals op Prinsjesdag door de jaren heen.

Molen De Hoop

Hoe kan het ook anders: De Nederlandse koninklijke familie is dol op molens. Twintig jaar lang was prins Claus beschermheer van de Vereniging De Hollandsche Molen. Prins Friso heeft na het overlijden van zijn vader de taken overgenomen. Sinds 2014, een jaar na de dood van Friso, is prinses Beatrix de beschermvrouwe. Afgelopen woensdag opende zij de gerestaureerde Molen de Hoop in Oldebroek.

Dit en meer koninklijk nieuws: zaterdag 24 september om 19:45 op NPO2!

Deel deze uitzending: