Prins William en hertogin Catherine waren de afgelopen week in Canada. Tot grote blijdschap van vele Canadezen en de Britse pers namen zij George en Charlotte mee. Zaterdag in Blauw Bloed natuurlijk een verslag van deze prachtige reis én in de studio een gesprek met correspondent Lia van Bekhoven over de Canadese avonturen van William en Kate.

William en Kate handelen in zeven dagen zo'n dertig afspraken af. Ze ontmoeten nazaten van de oorspronkelijke bewoners van British Columbia, genieten van lokale lekkernijen en verven een totempaal. George en Charlotte spelen met Canadese leeftijdgenootjes. Helaas verlopen niet alle programma-onderdelen vlekkeloos. Zo krijgt William kritiek op zijn slechte uitspraak van de Franse taal en blijkt de prins bij een andere afspraak vergeten het voorbereidingsmateriaal door te nemen.

Koningin Máxima
Koningin Máxima heeft woensdagochtend het tienjarig bestaan van de stichting Participatie, Integratie en Emancipatie Zoetermeer (Piëzo) meegevierd. Piëzo nam van 2013 tot 2015 deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. De koningin nam uitgebreid de tijd om verschillende projecten te bekijken en met deelnemers te spreken.

Later die dag bracht de koningin een verrassingsbezoek aan het Zadkine Startcollege in Rotterdam. De school biedt jongeren die ouder zijn dan zestien jaar de kans binnen een jaar een diploma te halen. Máxima schoof aan bij een groep jonge moeders die haar meer vertelden over hun ervaringen met het lesprogramma.

Dit en meer koninklijk nieuws om 19:45 uur op NPO2.

Deel deze uitzending: