Het Vaticaan kreeg woensdagavond bezoek van een koningin, een prinses en een prins. Koningin Silvia van Zweden opende, in het bijzijn van prinses Beatrix en prins Jaime, de tentoonstelling ‘Rembrandt at the Vatican: Images from Heaven and Earth’. De expositie bevat meer dan vijftig werken van Rembrandt en vindt plaats in het kader van 500 jaar Reformatie. Prins Jaime, de Nederlandse ambassadeur bij de Heilige Stoel in Vaticaanstad vertelt ons wat op deze tentoonstelling zijn favoriete ets is.

Historisch bezoek

Dinsdag bezocht een zeer betrokken koning Willem-Alexander COC Nederland. De belangenorganisatie voor lesbies, homo’s, biseksuelen en transgenders bestaat zeventig jaar. Het bezoek van de koning is historisch: voor het eerst brengt een Nederlands staatshoofd een bezoek aan de LHBT-gemeenschap.

Nederland vs. België

Volgende week zijn koning Filip en koningin Mathilde van België drie dagen in Nederland voor een staatsbezoek. Wat vinden de Belgen eigenlijk van onze koninklijke familie? Vier Vlamingen bespreken de verschillen tussen de Nederlandse en de Belgische koninklijke families. In de studio reageert de Nederlandse koningshuisdeskundige Lammert de Bruin.

Mode

Zaterdag laat modeontwerper Paul Schulten in Blauw Bloed zien hoe een gedrapeerde japon gemaakt wordt. Jurken met draperie zien we veel bij onder andere koningin Máxima en koningin Mathilde. Terwijl Paul Schulten werkt aan een nieuwe jurk in zijn atelier, vertelt hij over de mooiste gedrapeerde jurken van de royals en waarom zij hiervoor kiezen.

En verder een verslag van het bezoek van prins Harry aan het Caribisch gebied en alle laatste online royalty-nieuwtjes. 19:45 op NPO2!

Deel deze uitzending: