Zaterdag ziet u de laatste uitzending van Blauw Bloed van 2016. We zoomen in op de samenbindende rol van koning Willem-Alexander. Deze week was hij aanwezig bij de Naturalisatiedag en ging hij in gesprek met asielzoekers bij een project van het Oranjefonds. De koning vindt het belangrijk om koning van alle Nederlanders te zijn en heeft dit jaar verschillende bezoeken gebracht aan projecten voor nieuwe Nederlanders. Maar hoe kan de koning zijn samenbindende rol blijven vervullen in een samenleving die steeds verdeelder is?

Jeroen Snel spreekt erover met Remco Meijer, Koninklijk Huis verslaggever bij de Volkskrant.

Outfits van The Queen
In Groot-Brittannië  is er het afgelopen jaar veel aandacht geweest voor de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth. In Windsor Castle is tot januari een tentoonstelling te zien die gewijd is aan de outfits van The Queen. Wij namen een kijkje.

Kerst en de Oranjes
We blikken met Flip Maarschalkerweerd terug op kerst met de Oranjes. De directeur van het Koninklijk Huisarchief toont vele bijzondere kerstkaarten en kerstgeschenken.

Feestjurken
De afgelopen weken heeft u via de website kunnen stemmen op uw favoriete koninklijke feestjurk van het afgelopen jaar. Zaterdag maken we de uitslag bekend en vertelt modejournaliste Liesbeth Rasker over de verschillende stralende japonnen.

Dit en meer koninklijk nieuws! Zaterdag 16 december, 19:43 op NPO2. Op 7 januari wordt de eerste uitzending van 2017 uitgezonden!

Deel deze uitzending: