Prinses Máxima is dé populairste prinses van het Nederlands Koningshuis. Voor de tijdschriften Atelier en Vorsten Royale, Omroep Max en Winsor & Newton alle reden om de 21ste Atelier Schilderwedstrijd voor amateur-schilders in het teken te stellen van onze toekomstige koningin.

Nog nooit is in Nederland een tentoonstelling te zien geweest die alleen bestaat uit geschilderde portretten van prinses Máxima. CODA Museum in ‘Koninklijk Apeldoorn’ beleeft de primeur met de expositie van de 200 beste inzendingen.

Deelnemers zijn de uitdaging aangegaan in de huid te kruipen van een heuse hofschilder. Zij hebben de prinses geheel op eigen wijze geportretteerd op doek. Als moeder, als prinses, als echtgenote, op een realistische, abstracte, kwetsbare en krachtige manier.

De vakjury bestaande uit: Tiest Simons (voorzitter), Ans Markus (erejurylid), Rem de Boer en Ives de Roo hebben uit alle inzendingen de werken gekozen die nu in het museum geëxposeerd worden. Op 13 februari zijn daaruit 44 prijswinnaars bekend gemaakt en is de tentoonstelling officieel geopend

Speciaal voor deze gelegenheid geeft Blauw Bloed 10 kaarten weg voor deze tentoonstelling. Om kans te maken op een toegangskaart vragen wij u onderstaande vraag te beantwoorden.

Welke kunstenaar opende op 13 februari de tentoonstelling "Prinses Maxima' in het CODA-museum te Apeldoorn?


U kunt uw antwoord mailen naar:
oranjeprijs@eo.nl

U kunt reageren tot vrijdag 5 maart 2010

Klik hiernaast voor meer informatie over de tentoonstelling

Deel dit artikel: