Van Agt: 'Kernwapens liggen er gewoon'

Van Agt: 'Kernwapens liggen er gewoon'

12 juni 2013

Oud-premier Dries van Agt heeft openlijk bevestigd dat er kernwapens opgeslagen liggen op het militaire vliegveld Volkel. 'Ze liggen daar en het is van de zotte dat ze er nog altijd liggen.' Aldus Van Agt woensdag in Dit is de Dag.

2 reactie(s)

Van Agt was bij Dit is de Dag te gast vlak voordat hij in de Tweede Kamer het burgerinitiatief 'Sloop de muur' presenteerde. Van Agt gaf bijval aan de uitspraken van oud-minister-president Ruud Lubbers die afgelopen weekend een toespeling maakte op de aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens op Volkel. Officieel is dat staatsgeheim en mag er niet openlijk over gesproken worden. 'Inderdaad is het een staatsgeheim, maar de facto is het publiek geheim geworden', aldus Van Agt in Dit is de Dag.

Bekijk het gesprek met Van Agt

U heeft minimaal Flashplayer versie 9.0.98 nodig om dit te kunnen zien..

Geef een reactie

Vul de onderstaande velden in

* Verplichte velden

2 Reactie(s)

Wietse

Meneer van Agt en meneer Lubbers worden blijkbaar nog elke week op de hoogte gehouden van dit soort nieuws? Kan ik me ook abonneren op die nieuwsbrief?? Ik ben wel benieuwd wat er nog meer in staat. ;-) Deze ouwe mannen weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen om media aandacht te krijgen.

Tjalling

Fijn dat bij de intro van dit gesprek een geluidsband te horen was met daarop goed afgewogen stem en tegenstem t a v de muur of veiligheidshek Jammer was dat Gruteke hem naar mijn mening niet voldoende tegengas gaf. Ze was het gelukkig niet altijd met hem eens maar gaf hem wel te veel gehoor. In plaats daarvan had zij hem voor de microfoon ook kunnen wijzen op de drastische afname van het aan tal zelfmoordterroristen sedert de bouw van de veiligheid barrière en de dramatische invloed die de zelfmoorden hadden op de samenleving in Israël. Bovendien had ze Van Agt ook moeten confronteren met de enorme negatieve publiciteit over Israël in de media en hem er op had kunnen wijzen dat Van Agt zich tegenwoordig daardoor laat meeslepen.