Icon--search Icon--video Icon--play Icon--pause Icon--twitter Icon--facebook Icon-navIcon Icon--arrowLeft Icon--arrowRight Icon--audio Icon--photo icon--tag Icon--radio icon--contact volume-off Icon--volume-up

Diederik Smit

Comedian

Diederik Smit (1987) is comedian en tekstschrijver voor o.a. De Speld, Zondag met Lubach en De Dag van Diederik (Radio 1)

Als domineeszoon past Diederik uitstekend in een rij van illustere cabaretiers zoals Freek de Jonge en Seth Gaaikema. Toch is zijn humor niet te vergelijken met deze podiumbeesten. Smit leeft zich vooral uit in actuele absurditeiten door verrassende omdraaiingen van het nieuws.

Vooralsnog is Diederik Smit vooral achter de schermen te vinden. Als zijn gezicht bekend voor komt, is dat vooral vanwege zijn illustere optreden in een TV-quiz waar hij na een uitputtingsslag de titel 'Slimste Mens 2015' in de wacht sleepte.

Als christen is hij een vreemde eend in de cabaret-wereld. Toch ontmoet hij weinig vijandigheid, eerder vrolijke verbazing. "Mensen dachten lang dat het onderdeel was van een satirisch complot", zegt hij daar zelf over.

Hoewel hij nu vooral teksten voor anderen schrijft, droomt hij van een leven op de planken: ooit gaat hij een avondvullend cabaretprogramma maken, een eigen TV-programma presenteren en een boek schrijven.

Deel dit artikel: