Icon--search Icon--video Icon--play Icon--pause Icon--twitter Icon--facebook Icon-navIcon Icon--arrowLeft Icon--arrowRight Icon--audio Icon--photo icon--tag Icon--radio icon--contact volume-off Icon--volume-up

Kefah Allush

Kefah Allush is als eindredacteur TV bij de EO verantwoordelijk voor o.a. The Passion en Sterren van Bethlehem. Daarnaast presenteert Kefah De Kist en op de vroege zondagmorgen het radio-1 programma Dit is de Zondag.

Kefah Allush (1 december 1969) werd geboren in de Palestijnse stad Nablus maar groeide op in de Nederlandse stad Vlaardingen.

Na het behalen van zijn havo-diploma in 1987 begon hij, op 17-jarige leeftijd, als redacteur bij de educatieve omroep Feduco en Omroep Rotterdam.

Door de jaren heen leerde Kefah vele kanten van het mediavak kennen. Zo was hij onder andere werkzaam als redacteur, producer en regisseur. Door de jaren heen heeft hij naast zijn werk achter de schermen verschillende programma's mogen presenteren. 'Interviewen is mijn grote passie, maar ik geniet ook van het vak van programmamaker. Het vertalen van een moeilijke boodschap naar een concept voor het grote publiek is hele mooie uitdaging.'

Hij heeft ervaring opgedaan bij een breed scala aan omroepen en zenders. Van het commerciƫle Net 5 tot de publieke NPS (nu NTR). Hij maakte verschillende tv series, variƫrend van Urbania tot Leve Oranje. 'Samen met mijn gesprekspartner op onderzoek gaan tijdens een gesprek is fantastisch'.

Van 2004 tot 2009 werkte Kefah als uitvoerend producent bij productiemaatschappij Eye2Eye Media. Hij was onder andere betrokken bij De Mis(s) verkiezing, de Nationale Bijbeltest en Sterren op het doek.

Tegenwoordig is Allush eindredacteur TV bij de Evangelische Omroep. Hij is daarmee eindverantwoordelijke voor televisieprogramma's als The Passion en Sterren van Bethlehem.