Icon--search Icon--video Icon--play Icon--pause Icon--twitter Icon--facebook Icon-navIcon Icon--arrowLeft Icon--arrowRight Icon--audio Icon--photo icon--tag Icon--radio icon--contact volume-off Icon--volume-up

Over het programma

Vanaf september gaat Ernst Daniël Smid voor de vijfde keer op reis door de geschiedenis van de Lage Landen. Hij onderzoekt dit keer in drie afleveringen enkele achilleshielen van het geloof: geld, geweld en seks. De manier waarop de kerk met de moraal omgaat, geeft het christelijk geloof nog wel eens een slechte naam. De kerk en haar leiders prediken vaak een strenge moraal, maar kunnen zelf de verleiding van geld, seks en geweld niet altijd weerstaan. Terwijl Jezus juist oproept te streven naar vrijgevigheid, huwelijkstrouw, liefde en vrede… In elke aflevering reizen we met drie verschillende verhalen uit drie tijdperken door de tijd. Medepresentator Renze Klamer onderzoekt hoe de moraal van toen nog steeds doorwerkt in het nu.

God en geld - God en geweld - God en seks

Radio-uitzendingen

Er is ook een radioversie van 'God in de Lage Landen'. Zo ook van de afgelopen serie n.a.v. '200 jaar Koninkrijk der Nederlanden'. In dit geval is die serie al uitgezonden rond de jaarwisseling. Joop van der Elst en André Diepenbroek doen een poging de gevleugelde uitspraak - God, Nederland en Oranje – op waarde te schatten.

Klik hier voor de radioversie van 'God in de Lage Landen' of beluister hiernaast de vijf afleveringen van het thema '200 jaar Koninkrijk der Nederlanden'.

Ernst Daniël Smid over het programma

Ernst Daniël Smid over het presenteren

Eindredacteur Rob Barzilay over start tv-serie