Icon--search Icon--video Icon--play Icon--pause Icon--twitter Icon--facebook Icon-navIcon Icon--arrowLeft Icon--arrowRight Icon--audio Icon--photo icon--tag Icon--radio icon--contact volume-off Icon--volume-up

De nominatie van Arnold Karskens

'Wie een stem geeft aan wie nauwelijks een stem hebben, verdient de aandacht'

Voor het Goot500-magazine zoeken we 500 mensen die de wereld een beetje mooier en beter maken. Wie inspireert jou en verdient een plekje op deze lijst? Je buurvrouw die zorgt voor haar zieke man of een president die zich inzet voor vrede? Oorlogsverslaggever en onderzoeksjournalist Arnold Karskens nomineert Attiya Gamri.

“Attiya Gamri uit Haarlem is voorzitster van de Assyrische Federatie in Nederland en adviseuse van diverse kerkleiders in het Midden-Oosten. Met grote morele en politieke inzet is zij een spreekbuis in Europa van de krimpende christelijke minderheid in landen als Irak en Syrië die anno 2016 blootstaan aan vervolging. Ook is deze minderheid het slachtoffer van landroof, en hun cultuurgoed wordt vernield. Attiya Gamri zet zich onder andere in voor de erkenning van de Turks-Koerdische genocide op de Assyriërs, Armeniërs, Syrische christenen en Pontische Grieken. Die begon in 1915 en kostte in enkele jaren ruim 1,5 miljoen mensen het leven.
Zelf heb ik veel geschreven over christenen in het Midden-Oosten, vooral omdat ik vind dat ze door Europa enorm worden verwaarloosd, zelfs verraden. 

Wie een stem geeft aan wie nauwelijks een stem hebben, ongeacht religie of ras, verdient onze aandacht.”  Nomineer

Deel dit artikel: