Icon--search Icon--video Icon--play Icon--pause Icon--twitter Icon--facebook Icon-navIcon Icon--arrowLeft Icon--arrowRight Icon--audio Icon--photo icon--tag Icon--radio icon--contact volume-off Icon--volume-up

De nominatie van Mona Keijzer

"Bas zorgt voor zijn meervoudig gehandicapte kind."

Voor het Goot500-magazine zoeken we 500 mensen die de wereld een beetje mooier en beter maken. Wie inspireert jou en verdient een plekje op deze lijst? CDA-Politica Mona Keijzer nomineert Bas de Meijer.

“Ik nomineer Bas de Meijer. Bas is vader van drie kinderen waarvan er één is geboren met een meervoudige, ernstige handicap. Naast al zijn andere bezigheden zorgt Bas uiteraard ook voor hem. Ik vind het belangrijk dat de samenleving oog krijgt voor de zware belasting van deze ouders. Kinderen die gezond ter wereld komen, worden op enig moment zindelijk, leren zelf eten en drinken en ‘s nachts doorslapen. Dat geldt voor deze kinderen vaak niet.

"Je houdt van al je kinderen, maar je trekt het meest naar de zwakste."

Mijn oma – moeder van tien kinderen – zei mij altijd: ‘Je houdt van al je kinderen, maar je trekt het meest naar de zwakste.’ Ik denk dat zij gelijk had. Zo’n kind vergt veel van je, fysiek en mentaal. Laten we oog hebben voor de vaders en moeders die bij nacht en ontij voor kun kinderen zorgen, ook als die hun kleuterjaren voorbij zijn. Die zorg is vanzelfsprekend, maar erkenning en waardering is dan zeker op zijn plaats.

Foto: ANP

Deel dit artikel: