Icon--search Icon--video Icon--play Icon--pause Icon--twitter Icon--facebook Icon-navIcon Icon--arrowLeft Icon--arrowRight Icon--audio Icon--photo icon--tag Icon--radio icon--contact volume-off Icon--volume-up

Hoe doe jij mee?

We gaan iets nieuws doen! In het weekend van 9 en 10 september 2017. Alle kerken samen. Wat heel erg voor de hand ligt en wat we misschien al veel eerder hadden moeten doen. Wat in Engeland en de VS al jaren een bewezen succes is. Namelijk, gewoon iemand uitnodigen om mee te gaan naar de kerk. Om het geloof te 'proeven'. Want waarom zou je datgene wat voor jou waardevol is alleen voor jezelf houden?

Maar het hangt van jou af, of jij het durft. Om op je collega, buurman, vriend, of familielid af te stappen en te zeggen: “Hé, ga je met me mee?” Gewoon voor een keertje. Wie weet welke uitwerking het gaat hebben. Het gaat om het uitnodigen, dat we dat weer leren. En inderdaad, misschien zegt diegene: ik kom niet. Maar dan hebben we de uitnodiging wel gedaan. En dat telt.

 

"We hopen vaak dat iemand 'Nee' zegt"

Terugblik: Inspiratiedag met Michael Harvey

Wat is het geheim van het succes van de Engelse variant van Kerkproeverij? De initiatiefnemer van 'Back to Church Sunday' kwam naar Nederland om te inspireren. Hoe kun je je als gemeente of parochie concreet voorbereiden op het Kerkproeverij-weekend?

“Ik krijg echt zin om met onze kerk aan de slag te gaan met Kerkproeverij”, zegt een enthousiaste dominee na afloop van de geslaagde Kerkproeverij Inspiratiedag op vrijdag 21 april in Nijkerk. De Engelse dominee Michael Harvey is speciaal overgevlogen naar Nederland voor dit event. Hij is de medeoprichter van het Engelse Back to Church Sunday, de Engelse variant van Kerkproeverij. Harvey heeft al geruime jaren internationale ervaring als motiverend spreker over Back to Church Sunday. Harvey vindt het daarom zeer bijzonder om te zien hoe het missionaire initiatief voor het eerst (onder de naam Kerkproeverij) in Nederland nu al zo breed gedragen wordt, wat volgens hem een unicum is.

Lees verder...

Michael Harvey: Zo nodig je iemand uit