Nederland Zingt op Zondag

Afbeelding van aflevering: Tellen met je hart

Tellen met je hart

| 7 reactie(s)

Tweeluik waarin ds. Arie van der Veer de familie Woertink in Hardenberg bezoekt. Een vier-generatie-familie die met elkaar op één boerderij woont. Er is veel koor- en samenzang en aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Eerste deel van een tweeluik waarin ds. Arie van der Veer de familie Woertink in Hardenberg bezoekt, een vier-generatie-familie die met elkaar op één boerderij woont. Er is veel koor- en samenzang en aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Op oudejaarsdag kijkt menigeen terug. Wat gebeurde er dit jaar, in de wereld, in mijn leven. De media noemen de feiten.

Zo kan je dat doen: feiten benoemen, gebeurtenissen vermelden. Dat is zoiets als je dagen tellen met je verstand.

Maar je kunt dat ook met je hart doen. Je afvragen waar al dat gebeuren je bracht. Een mensenleven kan voorbijgaan zonder we er ook maar iets wijzer van worden.

Met vier generaties uit Rheeze hebben we geprobeerd dat wel te doen. Op een andere manier kijken naar de dag van gisteren. Kijken met je hart.

De bijbel vertelt in de psalm voor oudjaar:

“Here, leer ons zo onze dagen tellen dat wijsheid ons hart vervuld’!

Een bijzondere uitzending.

Waar tref je het nog in Nederland aan dat vier generaties samen op één erf bij elkaar wonen?!

Kijk en luister.

Bijbelgedeelte: Psalm 90:1-6 en 10-17

Reageren op dit item is niet meer mogelijk

7 Reactie(s)

Esther

Komt de uitzending a.u.b online??

Cokka Ravensbergen

Een prachtige uitzending. En dan leer je dagen tellen. Ik vindt oudejaarsavond heel moeilijk. Maak ook geen goede voornemens. Dat moet je elke dag doen. Leer ons onze dagen tellen!! Ik hoop da God dit jaar terug komt. Om al het verdriet weg te nemen. En ook Gods verdriet om deze wereld te stoppen. Het is zo zwaar hier. Je leerde je kinderen te Geloven. En een gaat het uitgaansleven in. En vindt dat alles maar moet kunnen. En gaat dan naar bed omdat ze zo laat thuis kwam. En verslaapt de zondag. 26 jaar. Wat kun je dan nog???? Leer ons onze dagen tellen. Het is waar. O God ik ben zo moe kom alstublieft. Cokka Ravensbergen. Den Bosch.

mathilda

Hierbij een reactie van iemand die in de zorg werkt (thuiszorg).Het valt mij iedere keer weer op hoe vaak er gekeken word naar het programma door oudere mensen. Vaak gaan ze niet (meer) naar de kerk, maar hebben ze wel banden met het geloof vanuit het verleden. Heel veel oudere mensen hebben banden met de hervormd/gereformeerde traditie. Ook als ze (beginnend) dementerend worden kan het enorm bemoedigen en vertroosten. Een geweldig programma,Gods zegen

vos

Wij hopen dat er weer wat meer psalmen gezongen mogen worden! Dat is wat ons altijd nog het meeste aanspreekt. Psalmen zingen vinden wij het mooiste wat er is, zouden het erg fijn vinden, dat er weer wat meer psalmen gezongen worden, misschien erg persoonlijk, maar doet ons erg goed.

jan

Ook wij waren aanwezig bij de Volkskertszang, maar niet gezien op tv door omstandigheden. Wel super balen dat hij dan niet online komt. Ik wacht al dagen, maar geen kerstzang uit Harderwijk. Komt dit nog?

Philine

Waneer kunnen we de volkskerstzang uit de prachtige Harderwijkse Grote kerk online bekijken, misschien op 6 januari of op een andere dag tijdens deze kersttijd? We hebben zeer mooie kerstliederen gezongen, maar helaas heb ik niet de mannen-en vrouwenkoren gezien en ook niet naar de kinderenkoren en de muzikcorps van de Leger des Heils buiten op het kerkplein geluisterd. Het zal zeer mooie zijn geweest! Sorry, nog een klitzekleine vraag aan de producer Jan de Haan die de TV-opname zo soeverein, deskundig en amusant heeft gemanagt: a.u.b. zeg niet sssss voordat de muzik begint, maar zeg weer zoals in Zwolle.. absolute stilte, dat klinkt voor mij zo veel zachter en plechtiger. Een goede dag wenst Philine

Esther

Ik zou het wel leuk vinden als het online komt!!!!

Sluiten