Icon--search Icon--video Icon--play Icon--pause Icon--twitter Icon--facebook Icon-navIcon Icon--arrowLeft Icon--arrowRight Icon--audio Icon--photo icon--tag Icon--radio icon--contact volume-off Icon--volume-up

De Tafel van Tijs

Christelijk opinieprogramma, waarin Tijs van den Brink met zijn gasten praat over actuele onderwerpen op het gebied van levensbeschouwing, ethiek en morele dilemma's.

  • Het kapitalisme bevoordeelt vooral de rijken en daarom is het tijd voor een eerlijker en menselijker kapitalisme, vindt de Britse premier Theresa May. Aan financieel journalisten Hella Hueck en Eric Smit de vraag hoe we onze economie eerlijker voor iedereen kunnen maken.
  • Veel joden voelen zich in Nederland niet meer veilig, zo blijkt in het nieuwe tv-programma 'De kanarie in de kolenmijn', waarin Hanneke Groenteman het antisemitisme in Europa onderzoekt. Rector Rik Torfs van de Katholieke Universiteit Leuven bespreekt het programma. Hij maakt zich zorgen over de groeiende intolerantie tegenover joden.
  • Volgens televisierechter Frank Visser kun je beter niet te intiem worden met je buren. Dat helpt althans om burenruzies te voorkomen. Cultuurtheoloog Frank Bosman sluit zich bij dat pleidooi aan.

Panelleden deze week

Rik Torfs

Rik Torfs (1956) is rector en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Hij is een voormalig politicus en in BelgiĆ« bekend als…

Frank Bosman

Frank Bosman (1978) is als Cultuurtheoloog verbonden aan de Tilburg University

Deel deze uitzending: