Icon--search Icon--video Icon--play Icon--pause Icon--twitter Icon--facebook Icon-navIcon Icon--arrowLeft Icon--arrowRight Icon--audio Icon--photo icon--tag Icon--radio icon--contact volume-off Icon--volume-up

De Tafel van Tijs

Christelijk opinieprogramma, waarin Tijs van den Brink met zijn gasten praat over actuele onderwerpen op het gebied van levensbeschouwing, ethiek en morele dilemma's.

Vanavond aan de Tafel van Tijs:

  • Cabaretier Dolf Jansen zet zich al jarenlang in voor ontwikkelingshulp. Vanavond bespreekt hij de verkiezingsplannen van de diverse politieke partijen op dit thema. Welke partij blinkt uit? En is ontwikkelingshulp nog wel van deze tijd?
  • Nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij in Charleston willen niet dat de schutter de doodstraf krijgt. Op grond van hun geloof zijn ze tegen daar principieel tegen. Lokale SGP'ers riepen hun partij deze week juist op om de doodstraf op te nemen in het verkiezingsprogramma. Rector Rik Torfs van de Katholieke Universiteit Leuven begrijpt daar niets van.
  • En de Amerikaanse first lady Michelle Obama maakte indruk met haar afscheidstoespraak, waarin ze zich vooral tot jongeren richtte. Kamerlid Carola Schouten van de ChristenUnie vindt dat Nederlandse politici een voorbeeld aan deze speech kunnen nemen. Ze hoopt op een positieve, hoopvolle verkiezingscampagne.

Panelleden deze week

Rik Torfs

Rik Torfs (1956) is rector en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Hij is een voormalig politicus en in België bekend als…

Carola Schouten

Carola Schouten (1977) is lid van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie

Deel deze uitzending: