Icon--search Icon--video Icon--play Icon--pause Icon--twitter Icon--facebook Icon-navIcon Icon--arrowLeft Icon--arrowRight Icon--audio Icon--photo icon--tag Icon--radio icon--contact volume-off Icon--volume-up

Isabella

Isabella groeit op in een gezin waar ze heeft geleerd om christenen en de kerk te wantrouwen. Tot ze in haar jeugd een stageperiode doorbrengt in Italiƫ en daar kennismaakt met de Rooms Katholieke Kerk. Ze raakt onder de indruk van de symboliek, maar levert een enorme strijd met haar verstand. In Nederland maakt ze kennis met de katholieke Emmanuel gemeenschap.

Intussen is ze een succesvolle advocate op de Zuidas in Amsterdam. Ze heeft zich laten dopen en besloten om celibatair te gaan leven. Wat vinden haar familie en vrienden van die keus, om bewust kinderloos en zonder relatie door het leven te gaan? Alles om God beter te kunnen dienen?

Presentator Kefah Allush ontmoet christenen die op enig moment tot geloof zijn gekomen en er zelf bewust voor kiezen het gesprek en de confrontatie hierover aan te gaan met familieleden en vrienden. In deze confronterende serie worden dan ook de vaak uiterst gevoelige geloofsgesprekken gevoerd die uit ongemakkelijkheid vooralsnog onder het tapijt bleven.

De Verandering, zaterdag 13 september, 17.35 uur, NPO 2