Icon--search Icon--video Icon--play Icon--pause Icon--twitter Icon--facebook Icon-navIcon Icon--arrowLeft Icon--arrowRight Icon--audio Icon--photo icon--tag Icon--radio icon--contact volume-off Icon--volume-up

Sabahat

Nadat Sabahat vanuit Turkije in Nederland kwam wonen verliep haar leven niet makkelijk. Ze verhuisde vaak en verbleef in het ene asielzoekerscentrum na het andere, en, eenmaal uitgeprocedeerd, verbleef ze hier als illegaal.

Ze mocht wel naar school, maar moest na schooltijd werken in een naaiatelier, illegaal, voor een minimaal inkomen. Ze was altijd moe en verdrietig.

Haar bekering tot het christelijke geloof was voor haar niet makkelijk. Vanuit haar islamitische achtergrond was het idee dat God een Zoon had, niet te verkroppen. Toch werd ze christen en dat veranderde haar leven. De familie kreeg een verblijfsvergunning; ze kon nu eindelijk gaan studeren.

Toch is niet iedereen blij met die verandering. Haar zus Meryam vindt dat ze een zus is kwijtgeraakt, omdat ze nooit meer tijd voor haar heeft, maar ook met haar keuze voor een ander geloof is ze niet blij.