Icon--search Icon--video Icon--play Icon--pause Icon--twitter Icon--facebook Icon-navIcon Icon--arrowLeft Icon--arrowRight Icon--audio Icon--photo icon--tag Icon--radio icon--contact volume-off Icon--volume-up

Israëlzondag

Ieder jaar is de eerste zondag van oktober Israëlzondag. Dit jaar zendt de EO op die zondag een kerkdienst uit vanuit de GKV Ommen-West. Thema van de dienst is ‘Je oudste broer’ (Psalm 133).Kerkdienst

Op 2 oktober begint ’s avonds het Israëlisch nieuwjaar (Rosh Hashana). Bij die gelegenheid wordt de ramshoorn geblazen (Numeri 29:1). Het is een signaal dat de feestmaand aanbreekt met grote verzoendag, loofhuttenfeest en vreugde der wet. De alarmerende toon van de ramshoorn heeft ook de bedoeling tot verootmoediging en berouw op te roepen, als voorbereiding op de grote verzoendag.

De verkondiging gaat over Psalm 133: Je oudste broer. De psalm wordt eerst voorgelezen, waarna deze psalm in het Nederlands gezongen wordt. In de preek laat ds. Henk Siegers zien hoe mooi het is dat gelovigen uit het joodse volk en uit de niet-joden samen aan tafel zitten. Tijdens de preek zijn fragmenten te zien van de sedermaaltijd.

Liturgie

Op zondag 2 oktober wordt de liturgie van de kerkdienst op deze site beschikbaar gesteld, waardoor de dienst nog gemakkelijker te volgen is.

Liturgie

Download hier de liturgie van de kerkdienst.

Deel deze uitzending: