tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
10.000 mensen zingen tijdens uitverkochte Nederland Zingt Dag

10.000 mensen zingen tijdens uitverkochte Nederland Zingt Dag

Zaterdag 18 april 2015, Jaarbeurs Utrecht

Vandaag organiseerde de Evangelische Omroep de veertiende Nederland Zingt Dag in een uitverkochte Jaarbeurs in Utrecht. 10.000 bezoekers beleefden een prachtige muzikale dag, vol samenzang, instrumentale begeleiding en inspirerende toespraken. Directeur Arjan Lock zegt enthousiast: "Wat een geweldige dag. We zijn ontzettend dankbaar dat we opnieuw dit unieke evenement mogen organiseren. En deze dag samen met onze achterban mogen beleven. We zijn blij dat we als publieke omroep ook op deze manier mensen met het geloof weten te verbinden". Muzikale bijdragen kwamen vandaag van Sela, Elise Mannah, Lucas Kramer, Marcel & Lydia Zimmer en kinderkoor Amazing Kids. Spreker Jurjen ten Brinke, Rob Favier, Mirjam van der Vegt en EO-directeur Arjan Lock namen de inhoudelijke bijdrage voor hun rekening. De presentatie van dit muzikale evenement was in handen van Mirjam Bouwman en ds. Arie van der Veer. 'Levend water' vormde de leidraad van de dag.

Nieuwe eindredacteur Albert-Jan Schol over zijn eerste Nederland Zingt Dag: "Een lach, een traan, samen zingen, stilte, groot en klein tegelijk. Alles zat erin vandaag. Fantastisch om deze dag te beleven met mensen uit verschillende kerken en met verschillende achtergronden."

Livestream
Nieuw dit jaar was dat mensen thuis en onderweg de hele dag de Nederland Zingt Dag online konden volgen via een livestream op de website.

Tv-uitzending
De eerste tv-uitzending van de Nederland Zingt Dag is op zaterdag 9 mei 2015 om 19.00 uur op NPO 2.

Nederland Zingt
Nederland Zingt is een tv- en radioprogramma met koor- en samenzang van geestelijke liederen. De uitzendingen zijn op zaterdagochtend en -avond, en zondagochtend. Daarnaast is Nederland Zingt bekend van activiteiten, zoals de jaarlijkse Nederland Zingt Dag, de Nederland Zingt-reizen en de Nederland Zingt op Verzoek-avonden.

Contactpersoon Pers

Thamar Nelissen - van Winsum
T (035) 647 47 02
M 06 13 07 85 80
E thamar.nelissen@remove-this.eo.nl