tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
2Doc: De Erfenis

2Doc: De Erfenis

Dinsdag 4 april 2017 om 23.00 uur, NPO 2

Om de relatie met zijn dochter niet te verliezen moet Daan van der Elsken eerst de confrontatie aan met zijn eigen jeugd en de relatie met zijn overleden vader, de bekende fotograaf Ed van der Elsken.

Daan is gewend om voor de camera te staan. Eerst was het de camera van zijn vader, de wereldberoemde fotograaf en cineast Ed van der Elsken, nu is het die van zijn beste vriend Joris Postema. Samen proberen ze grip te krijgen op Daans leven, door postuum de confrontatie met zijn vader aan te gaan. Daan ziet Ed – hij lijkt meer op hem dan hij zou willen – als hoofdoorzaak van de manische depressiviteit die hem al vijftien jaar teistert. Aan de hand van veelvuldig voorhanden zijnde foto’s en filmbeelden en ontmoetingen met betrokken familie en vrienden probeert Daan te doorgronden wat zijn vader aan hem heeft doorgegeven. Hij komt tot een verrassende ontdekking.

Regie: Joris Postema, camera: Wiro Felix, Jefrim Rothuizen, geluid: Hens van Rooy, Eric Leek, montage: Danniel Danniel, geluidsontwerp: Marc Lizier, producent: Janneke Doolaard, creative producer: Harmen Jalvingh, eindredactie IKONdocs: Margje de Koning.

De Erfenis/Daan’s Inheritance (73’/2016) is een productie van KeyDocs in coproductie met IKONdocs. Deze film kwam tot stand met steun van het Mediafonds.

Daan’s Inheritance was geselecteerd voor de Nederlandse Competitie op IDFA 2016.

Contactpersoon pers

Ilonka van Heusden
E ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl
T 06 2246 6395