tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
2Doc: Maria, I need your lovin’

2Doc: Maria, I need your lovin’

Woensdag 1 maart 2017, 23.10 uur, NPO2

Maria, I need your lovin’ is de eerste documentaire van fotograaf Martijn van de Griendt. Eind 2007 sprak hij Maria op straat aan om vervolgens negen jaar lang polaroids van haar te maken. Vanwege haar bijzondere verhaal besloot Van de Griendt een filmcamera te kopen en Maria ook op bewegend beeld te gaan vastleggen. Tien jaar later is er een film én een fotoboek.

Martijn van de Griendt: "Ik ontmoette Maria op straat in Eindhoven toen ik werkte aan mijn fotoboek Smokin’ Boys Smokin’ Girls, over rokende jongeren. Maria was aan het blowen. Ik sprak even met haar en hoorde al snel dat er een bijzonder verhaal in dit fotogenieke meisje schuilde. Ze was als baby geadopteerd uit Brazilië, kreeg problemen met haar adoptieouders, liep van huis weg en werd op haar elfde in een jeugdinstelling geplaatst. Ze kwam in aanraking met drugs, kreeg foute vriendjes en werd op haar zestiende moeder." Maria is achttien op het moment dat Van de Griendt haar besluit te volgen. Maria is inmiddels een volwassen vrouw van 27 met twee dochters.

Zoektocht naar liefde
De polaroids van Van de Griendt waaieren als een rode draad door deze film, waarin Maria zelf haar verhaal vertelt. We volgen de zoektocht van Maria naar liefde. In een snel gemonteerde stijl dender je als kijker als het ware door acht jaar van Maria’s leven. Lukt het haar uiteindelijk om haar ideale situatie te creëren van huisje-boompje-beestje?

Over Martijn van de Griendt

Martijn van de Griendt (Eindhoven, 1970) is documentaire- en portretfotograaf uit Amsterdam. Hij maakt foto’s voor kranten, tijdschriften en werkt voor communicatie- en reclamebureaus. Daarnaast werkt hij voornamelijk aan zijn eigen, langlopende projecten die hij meestal in boekvorm presenteert. Onderwerp van fotografie zijn vaak alledaagse dingen; jongeren spelen een grote rol in zijn werk [of: vormen een belangrijk thema in zijn werk.]. Ook maakt hij onder andere voor muziekblad OOR portretten van popartiesten. De afgelopen jaren is zijn werk diverse malen bekroond  bij de wedstrijd van de Zilveren Camera, in verschillende categorieën en bij de SO Awards.

Credits

  • Regie, camera en geluid: Martijn van de Griendt
  • Montage: Sander Kuipers
  • Geluidsontwerp: Kees Kroot
  • Muziek: Joris van de Griendt en Small Mountain
  • Uitvoerende productie: Lotte Gerding en Zoë de Wilde
  • Producent: Pieter van Huystee
  • Eindredactie IKONdocs: Margje de Koning


Maria, I need your lovin’ is een productie van PvH Film in samenwerking met IKONdocs. De film kwam tot stand met steun van het Mediafonds.

Download foto's

Download foto's 2Doc: Maria, I need your lovin'

Copyright: Martijn van de Griendt.

Deze foto's mogen alleen in het kader van de documentaire Maria, I need your lovin' worden gebruikt. Naamsvermelding is verplicht.

Contactpersoon Pers

Meer informatie over de documentaire via Ilonka van Heusden (EO Communicatie)