tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
2Doc: The Wonderful Kingdom of Papa Alaev

2Doc: The Wonderful Kingdom of Papa Alaev

Dinsdag 6 december om 22.55 uur, NPO 2. Herhaling op zaterdag 17 december om 10.20 uur, NPO 2

Een hedendaagse Shakespeareaanse vertelling over een beroemde Tadzjiekse muzikale familie, die wordt geleid door de charismatische, grappige, maar ook dominante patriarch, Papa Alaev. Nu hij de 80 is gepasseerd begint Papa Alaev zijn greep op het familiebedrijf te verliezen. Zijn kinderen, maar vooral zijn kleinkinderen, dringen aan op een onafwendbare, maar ook onzekere overgang van de monarchie tot democratie.

Al decennia lang regeert Allo 'Papa' Alaev zijn wereldberoemde muziekfamilie met ijzeren tamboerijn. Een goed voorbeeld was zijn eenzijdige beslissing om na de ineenstorting van de Sovjet-Unie naar Israël te emigreren. De begaafde muzikant beheerst elk aspect van het leven van de leden van zijn clan, zowel op het podium als daarbuiten. Elke maaltijd in zijn grote keuken grijpt hij aan om de taken te verdelen: wie bespeelt er welk instrument bij het volgende optreden en welke nummers staan er op het programma. De patriarch eist totale toewijding en gehoorzaamheid en niets minder.

Alle kinderen en kleinkinderen wonen met hun gezinnen in het grote familiehuis in Tel Aviv. Allemaal op één na. Zijn enige dochter, Ada, koos haar eigen weg. Een zonde die haar vader haar niet kan vergeven. Zoals in alle families botsen de generaties. Bij de familie Alaev gaan de discussies over nieuwe muzikale richtingen, tegenstrijdige persoonlijke belangen en Papa's gevorderde leeftijd. De familieshow must go on, maar wie zal de band in de toekomst leiden? Met een swingende soundtrack als stuwende kracht, biedt The Wonderful Kingdom of Papa Alaev een prachtige beeld van een grootfamilie in transitie.

Scenario en regie: Tal Barda en Noam Pinchas, camera: Uri Ackerman, geluid: Asher Dahan, montage: Yael Bitton, muziek: Familie Alaev, productieleiding: Laurence Favreau, producers: Christine Camdessus, Serge Gordey, Bruni Burres, Noam Pinchas, Tal Barda,


THE WONDERFUL KINGDOM OF PAPA ALAEV (2016/90’) is een productie van Alegria Production (fr) en Wonderful Kingdom Films, in coproductie met ARTE-France en IKONdocs.

Contactpersoon pers

Ilonka van Heusden
e. ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl
t. 06 22 46 63 95