tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Anny Schilder in ‘De Kist’ tijdens Borstkankermaand

Anny Schilder in ‘De Kist’ tijdens Borstkankermaand

Zondag 4 oktober, 23.35 uur, NPO 2

Presentator Kefah Allush van ‘De Kist’ gaat tijdens de Borstkankermaand in gesprek met Anny Schilder. Vorig jaar ontdekte de voormalig BZN-zangeres een knobbeltje in haar borst dat kwaadaardig bleek te zijn. Een confronterende periode volgt voor de altijd zo optimistische Anny. Haar borst werd preventief verwijderd en ze kreeg chemotherapie waardoor ze haar haren verloor.

Schaamte
Anny vertelt dat ze zich niet kon voorstellen dat zij deze ziekte zou krijgen. Ze schaamde zich zelfs. “Ik vond het vreselijk dat iedereen van me wist dat ik borstkanker had. In het begin dacht ik dat ik de deur nooit meer uit zou durven. Ik schaamde me er voor, heel raar eigenlijk.” Voor Anny was de ziekteperiode een eenzaam proces. “Iedereen luistert naar je, maar je hebt het alleen. Je moet het in je eentje dragen. Ik heb altijd controle gehad over het leven, nu niet. Ik kon me nergens aan vastklampen.”

Ondanks haar ziekte, vindt Anny het moeilijk om over de dood te praten. “De dood is wel dichterbij gekomen, alsof ik een level hoger ben. Maar je moet het lot niet tarten.” Toch gaat ze voor ‘De Kist’ dit onderwerp niet uit de weg.

De Kist
In ‘De Kist’ gaat presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders in gesprek over het leven en over de dood. Wat zijn kruispunten in hun leven, wat zijn gemiste kansen, wie willen ze nog spreken voor hun dood en wat gebeurt er ná dit leven? ‘De Kist’ leidt tot gesprekken over wat waardevol is hier op aarde en prikkelt zowel gasten als kijkers om na te denken over het leven na de dood. Andere gasten in deze serie zijn Irene Moors, Harm Edens en Raemon Sluiter en Hanneke Groenteman.

Contactpersoon Pers

Geertine Zwijnenburg
T 06 15 39 99 33
E geertine.zwijnenburg@remove-this.eo.nl