tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Anti Pest Club in de bres voor pestvrije klas

Anti Pest Club in de bres voor pestvrije klas

Anti Pest Club, van 19 t/m 23 september dagelijks om 19.20 uur op NPO Zapp

Na de succesvolle eerste serie van de ‘Anti Pest Club’ zet presentatrice Anne-Mar Zwart zich dit najaar opnieuw in om pesten in de klas te stoppen. Het EO-programma, dat eerder dit jaar werd bekroond met een TV-beeld voor Beste Jeugdprogramma, brengt een bezoek aan basisschoolklassen waar gepest wordt. De Anti Pest Club wil er samen met de hele klas voor zorgen dat de sfeer verandert en iedereen in de klas met plezier naar school gaat.

De nadruk ligt niet op de pesters, maar op de grote groep kinderen die toekijkt. Anne-Mar: “We spreken iedereen in de groep aan, want ze moeten samen in actie komen.” Het programma gaat ervan uit dat iedere leerling een bijzondere rol in de klas vervult. “Daarom dagen we iedereen uit om zijn verantwoordelijkheid te nemen. De klas beseft vaak niet dat juist zij een einde aan het pesten kunnen maken door de pesters aan te spreken en voor hun gepeste klasgenoot op te komen.”

Mika
In de eerste aflevering maakt de kijker kennis met de 9-jarige Mika uit Purmerend. Hij heeft aan één hand geen vingers en wordt hier al een paar jaar mee gepest. Een aantal klasgenootjes wil dat hier een einde aan komt en schakelt de ‘Anti Pest Club’ in. Lukt het Anne-Mar om samen met de klas een oplossing te zoeken en beloven ze voortaan voor elkaar op te komen? Terwijl de klas aan de slag gaat met een verrassing voor Mika, moet hij zelf ook aan iets werken…  

Hoe is het nu met Mark?
Mark was één van de hoofdpersonen van het eerste seizoen van de ‘Anti Pest Club’. Hij werd buitengesloten en gepest omdat hij een hazenlip heeft. Anne-Mar zocht hem op om te weten te komen hoe het nu – anderhalf jaar later - met hem gaat. Bekijk de video hier.

Bekijk promo

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
e. thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl
t. 06 53 69 01 85