tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Arm in Nederland? Eigen schuld!

Arm in Nederland? Eigen schuld!

Van 18 t/m 22 januari 2016, 21.13 uur bij de EO, NPO2

Heb je het aan jezelf te wijten als je in het welvarende Nederland in armoede leeft? Dennis van der Geest stuurt vijf mensen met een zeer uitgesproken mening over armoede op ontdekkingsreis om te bepalen hoe armoede in Nederland eruit ziet. Is arm zijn het gevolg van een gemakzuchtige en/of foute keuze? En bestaat armoede wel echt in ons land? Deelnemer Erik: "Ik zie hier veel mensen die het minder goed hebben, maar dat is geen armoede. Ik zie hier geen mensen rondlopen met ingevallen gezichten."

Hoewel ons land een van de meest welvarende landen ter wereld is, leeft inmiddels een op de tien mensen op of onder de armoedegrens. In 'Arm in Nederland? Eigen schuld!' brengt Dennis de vijf deelnemers steeds dieper de armoede in. Hoe ziet je dag eruit als je met het minimale moet rondkomen? Ben je arm als je voor €20,- per week alle boodschappen voor vijf personen moet doen? Kun je hardop zeggen dat je, net als tienduizenden andere Nederlanders, klant bent bij de Voedselbank, of blijft dat taboe? De vijf ervaren hoe het is om in armoede te geraken. Ze zien hun onderkomen steeds schameler worden en vechten om de regie over hun leven te houden, tot ze uiteindelijk ook het dak boven hun hoofd moeten inleveren.

Contactpersoon Pers

Liesbeth Moret
T 06 200 182 67
E liesbeth.moret@remove-this.eo.nl