tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Bachs Matthäus Passion: "een indrukwekkend hoor- en schouwspel"

Bachs Matthäus Passion: "een indrukwekkend hoor- en schouwspel"

Matthäus Passion, vrijdag 25 maart 2016, 19.10 uur, NPO 2

“Zo moet de Matthäus geklonken hebben. Twee koren en orkesten die in een vraag- en antwoordspel het lijden en sterven van Jezus bezingen”, vertelt dirigent Patrick van der Linden. Op Goede Vrijdag, 25 maart, zendt de Evangelische Omroep een unieke uitvoering van Bachs Matthäus Passion uit. In de Pieterskerk in Leiden brengt Ars Musica onder leiding van Patrick van der Linden het indrukwekkende lijdensverhaal ten gehore.

In de compositie van Johann Sebastian Bach speelt dialoog een centrale rol. Om die dialoog nadrukkelijk te laten klinken, kozen Van der Linden en de EO voor een wijziging in de gebruikelijke opstelling van koor en orkest. “De Matthäus is een werk van twee koren en twee orkesten, die in de tijd van Bach hoogstwaarschijnlijk tegenover elkaar stonden. Dit hebben wij in de Pieterskerk gereproduceerd. Het resultaat is een indrukwekkend hoor- en schouwspel”, verklaart Van der Linden.

Niet onberoerd

De unieke vertolking van Mattheus 26 en 27 maakte veel indruk op het publiek en zal ook de tv-kijker niet onberoerd laten. De Matthäus Passion, uitgevoerd door Ars Musica en Patrick van der Linden, brengt de gebeurtenissen van Goede Vrijdag - ook tweeduizend jaar later - dichtbij.

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
E-mail: thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl
Mobiel: 06 - 53 69 01 85