tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
BEAM fietst voor strijd tegen moderne slavernij

BEAM fietst voor strijd tegen moderne slavernij

BEAM, de jongerenafdeling van de EO, fietst deze week op een 15-persoons bierfiets de biblebelt over. Doel van deze fietstocht: zoveel mogelijk geld inzamelen voor stichting IJM, een organisatie die strijdt tegen moderne slavernij.

Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 30 miljoen slaven. Dit is een hoogtepunt in de geschiedenis van de slavernij. Maar liefst 30 miljoen volwassenen en kinderen die onder dwang werken in bijvoorbeeld de seks- of kledingindustrie. Stichting IJM bestrijdt dit kwaad door reddingsoperaties op te zetten en de slaven te bevrijden en processen te voeren tegen slavenhandelaars en slavenbezitters.


Afgelopen anderhalf jaar heeft BEAM verschillende acties ondernomen om geld in te zamelen voor dit goede doel. Zo werd er tijdens de laatste twee EO-Jongerendagen meer dan 100.000 euro bij elkaar gecollecteerd. Met 'BEAM-Fietst' probeert BEAM opnieuw een fantastisch bedrag binnen te halen, zodat er nog meer moderne slaven worden bevrijd.

De 15-persoons bierfiets (omgedoopt tot BEAM-fiets) start op woensdagochtend 22 oktober in Arnemuiden. Op vrijdagavond 24 oktober hoopt de fiets, na 300 kilometer over de biblebelt, aan te komen in Zwolle. Naast de BEAM-redactie en tientallen BEAM-leden, fietsen ook IJM-ambassadeurs William Wixley en Christiana Bohorquez een gedeelte van de route mee.


BEAM Fietst is live te volgen via
www.eo.nl/beamfietst. De actie sponsoren kan nog de gehele week via www.eo-acties.nl/beam-fietst.

BEAM- fietsroute

Contactpersoon pers

Aldert Baas
T 035 647 4713
E aldert.baas@remove-this.eo.nl