tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Bijbelverhalen komen tot leven op Zappelin

Bijbelverhalen komen tot leven op Zappelin

Verhalen uit de Schatkist, vanaf 3 februari elke woensdag, 11.20 uur, NPO Zappelin

Het nieuwe EO-kinderprogramma ‘Verhalen uit de Schatkist’ brengt Bijbelverhalen tot leven. Verteller Kimberley Turney leest elke week een bekende Bijbelse geschiedenis voor aan jonge kinderen. Op de achtergrond wordt het verhaal levendig geïllustreerd door een indrukwekkende animatie. Zo neemt Kimberley de jonge kijkers echt helemaal mee in het verhaal.

“We hadden al langere tijd de ambitie om een programma te maken waarin Bijbelverhalen op een aantrekkelijke en eenvoudige manier worden verteld aan kinderen”, zegt eindredacteur Robert Fortuijn. “Dat is nu gelukt. We hopen met Verhalen uit de Schatkist weer een nieuwe generatie kinderen op te laten groeien met de rijke en bijzondere verhalen uit de Bijbel.”

Belevingswereld
De afgelopen maanden heeft een uiteenlopend team van specialisten aan het programma gewerkt, zodat zowel de teksten als de animaties haarfijn aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Fortuijn: “Tekst en beeld smelten samen. Dat brengt de eeuwenoude verhalen heel dichtbij. Zelfs de allerkleinsten zullen geboeid kijken en luisteren naar verhalen over onder andere de schepping, Jona in de grote vis en David en Goliath .”

Daniël
In de eerste aflevering staat de geschiedenis van Daniël centraal. Hij heeft een belangrijke functie in het rijk van koning Darius, maar door een sluwe daad van een aantal bestuurders wordt hij opgepakt en in de leeuwenkuil gegooid. Wie kan hem nu nog redden?

Credits

Presentatie: Kimberley Turney
Script: Shirley Gast
Regie: Jan Pool
Samenstelling: Stella Damavandi
Animaties: Mannes van der Burg, Ralf Hekkenberg
Illustraties: Willeke Brouwer
Muziek en zang: Henk Pool, Ben Ketting, Miranda de Vlieger

Productie: Anneke Edelman, Thomas Buil, Celine Cammeraat
Eindredactie: Robert Fortuijn

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
e. thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl
t. 06 53 69 01 85