tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Blauw Bloed viert 10-jarig jubileum

Blauw Bloed viert 10-jarig jubileum

Zaterdag 20 december, 19.30 uur, NPO 2

Al 10 jaar lang is Blauw Bloed hét royaltyprogramma van de publieke omroep. Dit vieren we met een feestelijke jubileumuitzending op 20 december. Tijdens een winters evenement op Paleis het Loo wandelt presentator Jeroen Snel door het paleis en de gronden eromheen. Hij spreekt hier op verschillende plekken met gasten die door de jaren aan het woord kwamen in Blauw Bloed. Een van hen is conservator van Het Loo Paul Rem. Natuurlijk ook met beelden van het koningshuis van de afgelopen 10 jaar.

Jubileumuitzending
In de afgelopen 10 jaar ging het regelmatig over de mediacode. Jeroen spreekt in de uitzending met kenners over deze mediacode en over royaltyverslaggeving door de jaren heen. En in een reportage over de tentoonstelling Gedekte Tafels leren we alles over hoe je een tafel feestelijk dekt voor een koninklijk diner.

Blauw Bloed dag
Op 13 december vindt op paleis Het Loo de Blauw Bloed dag plaats. Het paleis staat rond die tijd geheel in het teken van Winterpaleis Het Loo. Het paleis wordt in kerstsferen gebracht met prachtig gedekte tafels en mooi versierde kerstbomen zoals vroeger bij de Oranjes thuis te zien waren. Tijdens deze dag filmt de ploeg van Blauw Bloed voor de opnames van de jubileumuitzending.

Download foto's

Contactpersoon Pers

Geertine Zwijnenburg
T 035 647 4703
E geertine.zwijnenburg@remove-this.eo.nl