tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Danny Ghosen maakt heftige jongerenversie van EO-serie ‘Rot op naar je eigen land’

Danny Ghosen maakt heftige jongerenversie van EO-serie ‘Rot op naar je eigen land’

Jonge mensen keihard geconfronteerd met vluchtelingenbestaan - Vanaf woensdag 6 januari, 21.15 uur, NPO 3

'Rot op' is terug! Het EO-programma dat vorig jaar zoveel stof deed opwaaien komt met een nieuwe reeks waarin zes jonge mensen zelf ervaren hoe hard de realiteit van het vluchtelingenbestaan is. Onder leiding van Danny Ghosen ondergaan zij de zware tocht van een vluchteling onderweg naar Europa– in omgekeerde richting. Weinig geld, onvoldoende voedsel, slapen in een troosteloos opvangkamp of in de open lucht: het is de keiharde confrontatie met hun eigen, - zeer uitgesproken-, opvattingen en met elkaar.

Danny: “Het was ongelooflijk heftig, zowel voor de kandidaten als voor mijzelf. Ik denk dat we veel kanten van het vluchtelingenvraagstuk gezien hebben. De ellende in de kampen, de afschuwelijke omstandigheden onderweg, ontmoetingen met de grenspolitie, mensensmokkelaars en extreem rechts: de deelnemers hebben het allemaal meegemaakt. We hebben zoveel ellende gezien, gevoeld en aan den lijve ervaren. De reis heeft iedereen echt geraakt.

Intro 'Rot op naar je eigen land'

Contactpersoon pers

Liesbeth Moret
Liesbeth.moret@remove-this.eo.nl
06 200 182 67