tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
De Asielzoekmachine is genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Interactive

De Asielzoekmachine is genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Interactive

Uit tien geselecteerde projecten is de webdocumentaire De Asielzoekmachine genomineerd voor het Gouden Kalf in de categorie ‘interactieve films’ van het Nederlands Film Festival. Het is het eerste jaar dat het NFF voor interactieve projecten een Gouden Kalf uitreikt. In de documentaire wordt onderzocht hoe het Nederlandse en Europese asielbeleid in de praktijk werkt.

In De Asielzoekmachine wordt de nood van de huidige vluchtelingencrisis in beeld gebracht. Uit het juryrapport komt naar voren dat De Asielzoekmachine een uitstekend voorbeeld is van hoe je interactieve verhalen kunt inzetten om complexe onderwerpen op een kristalheldere wijze uiteen te zetten voor een groot publiek. De winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2016 wordt bekendgemaakt tijdens het Gouden Kalveren Gala op 30 september.

De Asielzoekmachine

De acute nood waarmee de huidige vluchtelingencrisis gepaard gaat, beheerst de media en ook de manier waarop de samenleving op die crisis reageert. Onder die druk is het moeilijk om na de denken over echte lange termijn oplossingen. De essayistische documentaire Asielzoekmachine nodigt de kijker uit dat nu juist wel te doen aan de hand van beschouwingen van praktische doeners en denkers.

Crossmediaal onderzoeksproject
De documentaire is onderdeel van het crossmediale onderzoeksproject De Asielzoekmachine. Op de website en in bijeenkomsten in het land wordt er met het Nederlandse publiek gebrainstormd over de vraag hoe het anders kan.

De webdocumentaire van De Asielzoekmachine is financieel mogelijk gemaakt door de Transmediaregeling van het Mediafonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Nederlands Filmfonds; de NPO, The Art of Impact, Fonds 21, Stichting Democratie en Media en BankgiroLoterij Fonds.

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
e. ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl
t. 06 22 46 63 95