tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
"De dood is geen taboe meer"

"De dood is geen taboe meer"

De Kist, vanaf 17 april elke zondag rond 23.35 uur op NPO 2

“De dood is voor mij geen taboe meer”, vertrouwt cabaretier Roué Verveer de kijker van De Kist toe. “Toen mijn vader ernstig ziek was, zocht ik hem op in Suriname en maakten we vijf dagen lang grappen.” Presentator Kefah Allush spreekt in een nieuw seizoen van EO-programma De Kist met bekende Nederlanders over het leven en de dood. Naast Roué Verveer zijn onder meer oud-tennisser Raemon Sluiter, radiopresentator Eric Corton en PvdA-kamerlid Mei Li Vos te gast.

De openhartige gesprekken over het leven hier en nu en de toekomst zijn ontwapenend, confronterend en vaak herkenbaar. Eric Corton vindt dat we de dood op te grote afstand houden, Eerste Kamerlid Annemarie Jorritsma vertelt over de dood van haar ouders en Mei Li Vos over de emotionele rollercoaster na het sterven van haar broer.

Lachen en huilen
Dat vreugde en verdriet dicht bij elkaar liggen, ervoer Roué Verveer. Toen zijn goede vriend twee jaar geleden als gevolg van kanker doodziek in het ziekenhuis lag, stond hij dagelijks naast zijn bed om hem bij te staan. Direct daarna reed hij door naar zijn show, waar hij de lachers op zijn hand had.

Liederen over de dood

Wanneer de Surinaamse Nederlander sterft, wil hij het liefst een traditionele Surinaamse begrafenis. “Een begrafenis waar singi neti worden gezongen; liederen over de dood.” In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen vertelt Verveer waarom deze liederen hem zo fascineren. De vrolijke grappenmaker keek de dood overigens al eens in de ogen toen hij op 26-jarige leeftijd met zijn auto over de kop sloeg. Hoewel de schrik er flink in zat, liep het ongeluk goed af: de cabaretier had geen schrammetje.

Gasten en uitzenddata

Zondag 17 april - Roue Verveer
Zondag 24 april - Mei Li Vos
Zondag 1 mei - Eric Corton
Zondag 8 mei - Annemarie Jorritsma
Zondag 15 mei - Raemon Sluiter
Zondag 22 mei - later meer informatie
Zondag 29 mei - later meer informatie

Contactpersoon Pers

Linda van de Pol
e. linda.van.de.pol@remove-this.eo.nl
t. 06 21 59 04 41