tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
De Kist met journaliste Fidan Ekiz

De Kist met journaliste Fidan Ekiz

Zondag 20 september, 23.35 uur, NPO2

Presentator Kefah Allush komt er tijdens zijn gesprek met journaliste Fidan Ekiz achter dat ze veel gemeen hebben. Beiden staan ze tussen twee culturen in en dat heeft praktische gevolgen na hun dood. Fidan wordt namelijk automatisch in Turkije begraven, vanwege haar islamitische verzekering, maar wil ze dat wel?

“Elke dinsdag en donderdag gaat er een vlucht met overledenen naar Turkije. Daar blijkt mijn vader al zijn halve leven voor betaald te hebben. En dan ben ik weer te lui om het op te zeggen.” Een ingewikkelde beslissing voor Fidan, die liever in Nederland begraven wil worden. “Mijn familie ligt straks in Turkije. Toch komt mijn kind op de eerste plaats, die moet altijd bij mijn graf langs kunnen komen.”

Banger
Voordat Fidan moeder werd, reisde ze zonder angst naar oorlogsgebieden, maar nu ze een zoontje heeft, is ze banger geworden. “Eerder vlogen de kogels me om de oren en maakte het me allemaal niets uit, maar sinds ik een kind heb moet ik meer dan ooit mijn best doen om die angst te onderdrukken.”

De Kist
In ‘De Kist’ gaat presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders in gesprek over het leven en over de dood. Wat zijn kruispunten in hun leven, wat zijn gemiste kansen, wie willen ze nog spreken voor hun dood en wat gebeurt er ná dit leven? ‘De Kist’ leidt tot gesprekken over wat waardevol is hier op aarde en prikkelt zowel gasten als kijkers om na te denken over het leven na de dood. Andere gasten in deze serie zijn Irene Moors, Jacques Vriens, Anny Schilder en Harm Edens en Raemon Sluiter.

Contactpersoon Pers

Geertine Zwijnenburg
T 06 15 39 99 33
E geertine.zwijnenburg@remove-this.eo.nl