tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
De Nieuwe Wereld met Franca Treur

De Nieuwe Wereld met Franca Treur

Zondag 15 mei 2016, 10.15 uur, NPO 2/Herhaling 00.30 uur, NPO 2

In De Nieuwe Wereld ontvangen Colet van der Ven en Johan Fretz in debatcentrum de Rode Hoed in Amsterdam elke zondag zinzoekers, praktische idealisten en bevlogen denkers.

Gast: Franca Treur
Haar overdonderende debuutroman Dorsvloer vol Confetti , over opgroeien in een streng reformatorisch milieu in Zeeland, oogstte lof en werd verfilmd. Na een tweede roman, publiceerde Franca Treur onlangs de verhalenbundel X en Y. Een gesprek over moeizame communicatie, het verlangen naar geborgenheid en de zin van het leven.

DNW-Opinie: Ongelijkheid – hoe komen we de tweedeling te boven?   
Onlangs verscheen een alarmerend rapport van de onderwijsinspectie: de kansongelijkheid neemt schrikbarend toe. Maar niet alleen in het onderwijs groeit de tweedeling. De kloof tussen arm en rijk wereldwijd staat hoog op de politieke agenda – van Panamapapers tot voedselbanken. Hoe keren we het tij der ongelijkheid? Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond en Dick Couvee, dominee van de Pauluskerk in Rotterdam, laten hun licht erover schijnen.

I Have A Dream
Vanaf de kansel in de Rode Hoed in de rubriek: ‘I Have A Dream’ elke week een bevlogen speech. Want wat is De Nieuwe Wereld zonder visies & visioenen? Deze week een bevlogen speech van Noraly Beyer, onze beroemdste nieuwslezeres.

De muziek is van Lwela Kasulwe, een eigenzinnige mix van soul en Afrikaanse blues. 

Contactpersoon Pers

Deborah van Geest

T 06 52 33 57 26

E deborah.van.geest@remove-this.eo.nl

Dit programma is geproduceerd door de EO om de breedte van de christelijke kerken in Nederland te representeren.