tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
De Nieuwe Wereld Special: Ernst Hirsch Ballin

De Nieuwe Wereld Special: Ernst Hirsch Ballin

De Nieuwe Wereld, zondag 29 mei 2016, 11.30, NPO 2/Herhaling 00.30 uur, NPO 2

In De Nieuwe Wereld ontvangen Colet van der Ven en Johan Fretz in debatcentrum de Rode Hoed in Amsterdam elke zondag zinzoekers, praktische idealisten en bevlogen denkers.

In zijn nieuwe boek Tegen de Stroom, laat voormalig minister van justitie, Ernst Hirsch Ballin, aan de hand van strijdbare namen uit de geschiedenis zien wat politieke moed is. Het is een wake-up call die ertoe dient ons bewust te maken van onze onachtzaamheid of onwil om onrecht en kwaad onder ogen te zien.

In De Nieuwe Wereld spreekt Colet van der Ven met hem over moreel leiderschap, het belang van mensen die tegen de stroom in durven gaan en zijn kijk op het publieke debat in Nederland. Is verharding noodzakelijk voor een eerlijk debat of is het een teken van verval? Kan er sprake zijn van een wij wanneer de politiek leiders het verschil als leidraad nemen zonder te verbinden? Hirsch Ballin spreekt zich uit tegen de verheerlijking van een monoculturele samenleving, waarin nieuwkomers als de vreemde ander worden weggezet.

Contactpersoon Pers

Deborah van Geest
T 06 52 33 57 26
E deborah.van.geest@remove-this.eo.nl