tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
De Nieuwe Wereld met Jan Swinkels

De Nieuwe Wereld met Jan Swinkels

Zondag 8 mei 2016, 11.30 uur, NPO 2 Herhaling 00.30 uur, NPO 2

In De Nieuwe Wereld ontvangen Colet van der Ven en Johan Fretz in debatcentrum de Rode Hoed in Amsterdam elke zondag zinzoekers, praktische idealisten en bevlogen denkers.

Gast: Jan Swinkels
Met psychiater en emeritus hoogleraar aan de UvA, Jan Swinkels stellen we een diagnose van de mentale staat waarin Nederland verkeert. Onze maakbare samenleving heeft veel goeds opgeleverd, maar een groeiend aantal mensen kan de druk niet meer aan. De wereldgezondheids organisatie WHO verwacht dat depressiviteit rond 2020 volksziekte nummer 1 zal zijn. Hoe zijn we er aan toe?
Daarover praten we met Jan Swinkels die ruim 35 jaar heeft gewerkt met depressieve en kwetsbare patienten.

DNW-Opinie: Maken a-sociale media eenzaam?
De jongste generatie is de eerste die opgroeit met de volledige vanzelfsprekendheid van social media. Talloze online vrienden, volgers en likers, maar zijn jongeren echt nooit meer eenzaam of is dat een illusie? We bespreken het met Kaouthar Darmoni, universitair docent Media & Gender en Chantal Suissa, hoofdredacteur van Nieuwwij.nl

I Have A Dream!
Vanaf de kansel in de Rode Hoed in de rubriek: ‘I Have A Dream’ elke week een bevlogen speech. Want wat is De Nieuwe Wereld zonder visies & visioenen? Deze week een bevlogen speech van Naema Tahir, mensenrechten jurist en columnist van dagblad Trouw.

De muziek is van singer songwriter Roos Blufpand 

Contactpersoon Pers

Deborah van Geest
T 06 52335726
E deborah.van.geest@remove-this.eo.nl

Dit programma is geproduceerd door de EO om de breedte van de christelijke kerken in Nederland te representeren.