tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Dit is de Dag Reportage: Explosieve buren

Dit is de Dag Reportage: Explosieve buren

Dit is de Dag Reportage, zaterdag 21 februari, 21.15 uur, NPO 2

Welgeteld één dag is de Rotterdamse Moddermanstraat, begin deze maand, in het nieuws. Een grote gasexplosie verwoest een flatgebouw. Voor tientallen mensen heeft die ene dag een dramatische impact op hun leven. Terwijl de cameraploegen en satellietwagens weer vertrekken, kiezen Dit is de Dag-verslaggevers Annemarie van Driel en Dennis van Ommeren ervoor om van deze straat een paar weken hun thuishaven te maken.

Want wat gebeurt er als je huis in één klap wordt weggevaagd? Als een gasexplosie 150 buurtgenoten van het ene op het andere moment dakloos maakt en alle ogen zich richten op de psychisch verwarde buurman die al eerder gedreigd had zichzelf iets aan te doen en nu verdacht wordt van de verwoestende ontploffing?

Terwijl de buurtbewoners een nieuw dak boven hun hoofd zoeken en hun leven weer op de rails proberen te krijgen, klinken er alarmerende woorden van politie en hulpverleners: de kans op dit soort incidenten met verwarde buurtbewoners neemt toe. Deze week in Dit is de Dag: Explosieve buren.

Download foto's

Foto Ravage na gasexplosie

Onderschrift: De ravage na de gasexplosie in de flat aan de Rotterdamse Moddermanstraat [Foto: EO/Dit is de Dag]

Foto flatbewoonster Kata

Onderschrift: Kata (64) wordt na de explosie opgevangen door buurvrouwen. 40 jaar woonde ze in haar flatje, nu is ze alles kwijt. [Foto: EO/Dit is de Dag]

Contactpersoon Pers

Voor meer informatie over deze uitzending kunt u terecht bij:

Annemarie van Driel
E. annemarie.van.driel@eo.nl
M. (06) 51 12 11 20

Dennis van Ommeren
E. dennis.van.ommeren@eo.nl
M. (06) 31 76 95 57