tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Dit is de Dag gaat op zwart

Dit is de Dag gaat op zwart

Guilly Koster gasthoofdredacteur

Het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag gaat woensdag 23 december op zwart. Het radioprogramma van de EO wordt eenmalig gemaakt door een zwarte gastredactie onder leiding van Guilly Koster.

Eindredacteur Wim Eikelboom licht toe: "Als radiomakers willen we verhalen vertellen; laten horen wat er speelt in de samenleving. Het debat over zwart en wit speelt al lang, maar lijkt dit jaar extra aan te wakkeren. We krijgen als mediamakers vaak het verwijt dat we werken vanuit het 'witte privilege'. Om onszelf daarvan bewust te zijn, geven we een dag de touwtjes uit handen."

'Verzwarten' in plaats van vergrijzen
Gasthoofdredacteur is programmamaker Guilly Koster, die een aantal jonge redacteuren meeneemt met wie hij een uur radio samenstelt. "De uitzending wordt geen klaagzang, maar gaat over het potentieel van de zwarte gemeenschap in Nederland. Het wordt een kritische lofzang op een land dat beter kan verzwarten dan vergrijzen", aldus Koster.

Deze uitzending van 'Dit is de Dag' wordt live uitgezonden op woensdag 23 december van 18.00-19.00 uur op NPO Radio 1. De presentatie is in handen van Handan Aydin en Renze Klamer.

Contactpersoon Pers

Wim Eikelboom
Eindredacteur Dit is de Dag
e. wim.eikelboom@remove-this.eo.nl
t. 06 51 78 54 60