tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Dit is de Dag Reportage: De kerk en de maffia

Dit is de Dag Reportage: De kerk en de maffia

Dit is de Dag Reportage, zaterdag 17 oktober 2015, 21:15 uur, NPO2

Katholieke processies die gekaapt worden door de maffia en veranderen in optochten waarin de maffiosi hun macht en aanwezigheid aan de bevolking opdringen. Priesters die aan tafel zitten met de top van de georganiseerde misdaad. En de bank van het Vaticaan die functioneert als witwasmachine voor crimineel geld. Het was jarenlang dik aan tussen de maffia en de Katholieke Kerk. En geestelijken die het aandurfden de strijdbijl op te pakken, moesten het veelal met de dood bekopen.

Voor het eerst in de geschiedenis lijkt daar verandering in te komen. Paus Franciscus heeft alle maffia-leden geëxcommuniceerd en hij deed dat in Calabrië, geboortegrond van de ‘Ndrangheta', de gevreesde maffiaclan van Zuid-Italië. Historicus en maffia-expert John Dickie, onderzoekt daar het bizarre huwelijk tussen kerk en maffia. En vraagt zich af of het deze paus wel gaat lukken de georganiseerde misdaad uit zijn kerk te verjagen. In Dit is de Dag Reportage een ontluisterend en onthullend verhaal over de banden tussen kerk en maffia.

Download foto's

Foto Dit is de Dag Reportage

Toelichting foto: John Dickie, internationaal erkend maffia-expert, onderzoekt de banden tussen kerk en maffia.

Contactpersoon pers

Ilonka van Heusden
E-mail: ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl
Telefoon: (035) 647 43 67
Mobiel: 06 - 22 46 63 95