tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Dit is de Dag Reportage: De strijd om de woekerpolis

Dit is de Dag Reportage: De strijd om de woekerpolis

Dit is de Dag Reportage, zaterdag 10 oktober, 21:15 uur, NPO 2

Verslaggever Henk Valk duikt in de wereld achter zijn eigen woekerpolis. Hij is zelf één van de vele Nederlanders die duizenden euro’s verlies leed door een omstreden financiële constructie van zijn verzekeraar. Is hij voorgelogen? Is het zijn eigen schuld? Valt er nog wat terug te claimen van de vierduizend euro die als sneeuw voor de zon is verdwenen? In de strijd om de woekerpolis gaat het in totaal om vele miljarden.

Valk onderzoekt of er nog een mogelijkheid is zijn geld terug te krijgen, en vraagt zich af waarom de politiek zo terughoudend is in deze affaire. Daarnaast ontmoet hij mede-gedupeerden. Zoals Peter de Jong, een ZZP’er die tienduizenden euro’s verloor aan een verzekering voor zijn oude dag.

In Dit is de Dag Reportage volgt verslaggever Henk Valk hem in zijn gevecht om zijn verdampte pensioen terug te krijgen.

Download foto's

Foto Dit is de Dag Reportage

Toelichting foto: Verslaggever Henk Valk in gesprek met mede-gedupeerde Peter de Jong.

Contactpersoon pers

Ilonka van Heusden
Telefoon: (035) 647 43 67
Mobiel: 06 - 22 46 63 95
E-mail: ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl

Henk Valk
Redacteur/verslaggever
Evangelische Omroep
Mobiel: 06 - 53 29 79 21
E-mail: henk.valk@remove-this.eo.nl