tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Dit is de Dag Reportage: De teloorgang van de toiletjuffrouw

Dit is de Dag Reportage: De teloorgang van de toiletjuffrouw

Dit is de Dag Reportage, zaterdag 4 april, 21.15 uur, NPO 2

Voor de treinreiziger met hoge nood zijn ze een rotsvast baken: de toiletjuffrouwen op menig treinstation. Veel stationstoiletten zijn heuse familiebedrijfjes die soms al meer dan honderd jaar - op geheel eigen wijze - worden gerund. De ouderwetse charme kan de NS echter niet meer bekoren; het spoorwegbedrijf grijpt in.

Volgens de NS zijn de huidige toiletten te vies en is het personeel onvriendelijk. De toiletten op stations moeten moderner en herkenbaarder worden. Dat betekent dat kleine zelfstandige toiletjuffrouwen plaatsmaken voor de vooruitgang: een groot bedrijf gaat alle toiletten op de NS-stations overnemen.

Dit is de Dag-verslaggever Jos de Jager ging op pad om de teloorgang van de karakteristieke toiletjuffrouwen vast te leggen. Hoe vergaat het hen in de laatste maanden van hun bestaan?

Download foto

Download foto Dit is de Dag Reportage

Onderschrift: Toiletjuffrouw Ria is al jaren met pensioen maar is nog bijna dagelijks te vinden in 'haar' toilet op station Eindhoven. [Foto: EO / Dit is de Dag]

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
T 06 22 46 63 95
E ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl