tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Dit is de Dag Reportage: Gevaarlijke vrouwen?

Dit is de Dag Reportage: Gevaarlijke vrouwen?

Dit is de Dag Reportage, zaterdag 2 mei 2015, 21.15 uur, NPO2

Jonge vrouwen die als jihadbruid naar Syrië afreizen om zich te onderwerpen aan strenge islamitische regels. Dit is de Dag Reportage duikt in de wereld van de Hollandse vrouwen die zich bekeren tot de islam. Waarom kiezen deze meisjes ervoor om moslima te worden? En waarom worden sommigen van hen zo radicaal dat ze besluiten om alles achter zich te laten om zich bij IS in Syrië aan te sluiten? In de reportage een exclusief interview met een moeder wiens Nederlandse dochter nu in Syrië woont.

Verslaggeefster Melliena Beckmann krijgt een spoedcursus 'hoe-te-leven-als-moslima'. Ook ontmoet ze Roos, die zich twee jaar geleden tot de islam bekeerde en sinds een paar maanden volledig gesluierd over straat gaat. Om te ervaren wat Roos aan negatieve oordelen van anderen over zich heen krijgt, besluit Melliena om voor één dag ook een niqaab aan te trekken.

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
M. 06 22 46 63 95
E. ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl