tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Dit is de Dag Reportage: Nieuwe buren

Dit is de Dag Reportage: Nieuwe buren

Dinsdag 25 november 21.15 uur, NPO 2

Van de ene op de andere dag wordt het Drentse gehucht Oranje overstroomd door honderden vluchtelingen. De onverwachtse nieuwe buren worden gehuisvest in Speelstad Oranje, een vakantiepark van de bekende ondernemer Hennie van der Most.

Terwijl Van der Most de komst van de vluchtelingen als een geschenk uit de hemel ervaart voor zijn noodlijdende park, vrezen de Oranjenaars het ergste. Al snel na de komst van de eerste vluchtelingen lopen de spanningen en irritaties in het dorp dan ook op. De dorpsbewoners voelen zich geïntimideerd door rondslenterende groepjes mannen, de kleine buurtbus zit ieder moment propvol en de bewoners vrezen voor een forse daling van de huizenprijzen.

Dit is de Dag Reportage volgde de afgelopen weken de perikelen in het Drentse dorp. En nam ook een kijkje in het Friese Rijs. Ook hier komen binnenkort honderden vluchtelingen het dorp binnen. En groeit het verzet. Hoe lang gaat dit nog goed?

Contactpersoon pers

Debora de Groot
Telefoon: (035) 647 4670
Mobiel: 06 46 74 16 36
Email: debora.de.groot@remove-this.eo.nldebora.de.groot@remove-this.eo.nl