tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Dit is de Dag Reportage: Vluchteling verdeelt Duitsland

Dit is de Dag Reportage: Vluchteling verdeelt Duitsland

Zaterdag 12 december 2015, 21:15 uur, NPO 2

Tienduizenden kelen die roepen dat er geen plek meer is voor moslims in Duitsland. En aan de andere kant duizenden vrijwilligers die iedere dag de vluchtelingen helpen. De aanhoudende vluchtelingenstroom verdeelt Duitsland. Deze week werd de miljoenste vluchteling geregistreerd; meer dan welke prognose ook. Nadat vluchtelingen de afgelopen zomer hartelijk werden ontvangen, is de sfeer bij onze Oosterburen nu volledig omgeslagen; Duitsland is een land van twee kampen geworden, die steeds feller en agressiever tegenover elkaar komen te staan.

Verslaggever Koen van Groesen reist door Duitsland; van de Duits-Oostenrijkse grens tot aan Berlijn en van Duisburg tot Dresden. Hij helpt mee in een opvangcentrum om in contact te komen met net gearriveerde vluchtelingen en spreekt met vrijwilligers waarvan sommigen vurig hopen dat de stroom vluchtelingen snel stopt. Koen spreekt met Duitse media over de omslag van kranten en televisie in de berichtgeving over vluchteling. Ook onderzoekt hij hoe het oorlogsverleden van Duitsland een grote rol speelt in Angela Merkels uitlatingen in de vluchtelingencrisis. Tot slot duikt hij in de Pegida-beweging die fel tegen de komst van nog meer asielzoekers is.

Download foto's

Foto Dit is de Dag Reportage: Vluchteling verdeelt Duitsland

Toelichting foto: Duitsland heeft dit jaar al 1 miljoen vluchtelingen geregistreerd. In november nam het aantal met 200.000 toe.               

Contactpersoon pers

Liesbeth Moret
E-mail: Liesbeth.moret@remove-this.eo.nl
Mobiel: 06 - 20 01 82 67