tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Dit is de Dag Reportage: Werken loont niet?!

Dit is de Dag Reportage: Werken loont niet?!

Dit is de Dag Reportage, zaterdag 7 maart, 21.15 uur, NPO2

Heeft het voor alleenstaande ouders in de bijstand wel zin om aan het werk te gaan? Vorig jaar schreef de bekende budgetcoach Annemarie van Gaal in een column dat werken voor bijstandouders niet loont. Sterker nog: het levert in veel gevallen zelfs minder op. 'Dit is de Dag Reportage' volgde de afgelopen maanden Mike Hannink (39) en zijn dochter van 11. Hij wil wel aan het werk, maar zit vooralsnog al jaren thuis.

Het wordt een enerverende zoektocht. Want zijn er wel banen te vinden voor iemand die al geruime tijd aan de kant staat? Leveren die banen genoeg op? En is Mike bereid werk te accepteren dat ver verwijderd is van zijn droombaan?

Als de antwoorden op die vragen te lang op zich laten wachten, volgt er een stevige aanvaring met het uitzendbureau dat ingeschakeld is om een baan te vinden. Het bureau verwijt Mike laksheid. Wil hij eigenlijk wel aan het werk? Mike meent dat hij zijn dochter verwaarloost als hij een fulltime betaalde baan aanneemt. Is de bijstandsuitkering van Mike het resultaat van onwil om echt aan het werk te gaan? Of van zijn onmacht om als alleenstaande ouder de opvoeding van zijn dochter te kunnen combineren met een betaalde baan?

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden-Bakker
T. (035) 647 43 67
M. 06 22 46 63 95
E. ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl